Skip to main content
  • Themadag: online mindfulness training geven

    Online training geven

Themadag: online mindfulness training geven

Verbinding creëren en echt aanwezig zijn
Specificaties
Datum
Nieuwe data volgen
Locatie
Online
Tijd
9.00 - 17.00 uur
Opleider
Meike van Tilburg
Kosten
190 euro
Lange Traject
Telt voor 1 keuze-themadag mee in het Lange Traject
Studiebelasting
Opleidingsbijeenkomst 7 uren

 

Inhoud van de themadag

In de corona-tijd zijn we meer en meer gewend geraakt aan online bijeenkomsten en zijn er zelfs veel mindfulness trainers die hun training online hebben georganiseerd. Maar zelfs al zijn live bijeenkomsten weer toegestaan, online mindfulness training geven blijft waarschijnlijk een aantrekkelijke en in sommige situaties soms zelfs enige optie. Toch leert de ervaring dat online training geven anders is dan een live training verzorgen en zijn er specifieke aandachtspunten en tips om de online training optimaal te laten verlopen.

Wil je jouw weg hierin onderzoeken en/of je meer bekwamen in het online training geven?
Dan ben je van harte welkom bij deze themadag! Een aantal thema’s die aan bod komen en vragen die we tijdens deze dag samen onderzoeken:
- Aanpassingen van het basisprogramma voor een online mindfulness training
- Inquiry via een online omgeving
- Hoe kun je ook digitaal echt verbinding creëren?
- Hoe creëer je veiligheid in een digitale ruimte?
- Hoe kun je écht aanwezig zijn, verbonden en in het moment in een online setting, en hoe kun je deelnemers uitnodigen en ondersteunen om dat ook te zijn?
- Wat zijn hindernissen die je in het online lesgeven tegen kunt komen en hoe ga je daarmee om?
- Oefenen in een online omgeving (we gebruiken hiervoor Zoom), en daarin samen onderzoeken wat voor jou werkt

De begeleiders van deze themadag hebben ruim ervaring in het begeleiden van mindfulness via Zoom. Zij zullen hun ervaringen delen maar zeker ook uitnodigen om te onderzoeken wat voor jou werkt!

Begeleiders

Meike van Tilburg

186 135 meike van TilburgMeike van Tilburg is gecertificeerd mindfulness trainer (Categorie 1) en geeft sinds 2010 mindfulness- , compassie- en ACT- trainingen voor SeeTrue op verschillende locaties. Ze is daarnaast ook actief als supervisor binnen de opleiding tot mindfulness trainer van SeeTrue. Ze werkt regelmatig binnen bedrijven, waar online trainingen vanwege internationale werkzaamheden van deelnemers, al vaak meer regel dan uitzondering zijn. Sinds maart zijn veel trainingen voor particulieren nu ook online. Dit biedt uitdagingen en ook nieuwe mogelijkheden. Graag deelt ze haar ervaringen.

Marieke Delannoy

Marieke Delannoy Marieke Delannoy is bewegingsanalist, danstherapeut, lichaamsgericht coach en docent. Daarnaast is ze trainer en opleider bij SeeTrue, (o.a. van basisopleiding tot mindfulness trainer). Ze geeft al jarenlang mindfulness trainingen aan volwassenen (groepen en individueel) en, op scholen, aan zowel leerkrachten als kinderen. Ze heeft veel ervaring opgedaan in geven van  online- opleidingen en trainingen.

Franca Warmenhoven

franca1Franca Warmenhoven is arts/onderzoeker en projectleider bij de vakgroep Onderwijsontwikkeling en -onderzoek (O&O) van de Universiteit Maastricht. Zij begeleidt een landelijk project om palliatieve zorg onderwijs beter te integreren in de medische curricula onder andere door de ontwikkeling van flexibel inzetbare onderwijsmaterialen. Daarnaast geeft zij al vele jaren mindfulness trainingen en opleiding binnen verschillende doelgroepen (o.a. oncologisch patiënten, ouderen, bedrijfsleven, onderwijs).

Reacties op de opleiding van 28 jan en 11 feb 2020

Deze cursus was een welkome aanvulling juist in deze tijd, maar ik zie dat ook wel verder in de toekomst, om mensen te benaderen voor de diverse aandachtsgerichte cursussen waarbij een combinatie van offline en online mogelijk is. Er komt best wel wat bij kijken om in een totaal andere setting specifieke issues op de kaart te zetten. Ik vond de cursus zeker een aanrader.
Jacqueline

Voor mij was deze training een perfect gedoseerde mix van technische vaardigheden, concrete tips voor de aanpassing van training aan online omgeving en oefenen en delen met elkaar.