• Mindfulness opleidingen voor professionals,. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

  Certificering en accreditatie

Certificering en accreditatie mindfulness opleidingen

Mindfulness basisopleiding tot mindfulness trainer
Trainers basisopleiding Mindfulness - MBCT basis

Erkenning en accreditatie van de basisopleiding mindfulness trainer.

 • De Mindfulness basisopleidingen zijn door beide beroepsverenigingen, het VMBN en VVM, erkend. Dat betekent dat je lid kunt worden van deze beroepsverenigingen. En dat heeft voordelen.
 • Onze Mindfulness basisopleidingen zijn ook geaccrediteerd en erkend door POH-GGZ, VGCT, NIP ELP Herregistratie, NIP A&O/A&G, Registerplein, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, Verpleegkundig Specialisten Register,  SKB-C en Register Vaktherapie.

Er komen regelmatig accreditaties bij of zijn in aanvraag. Soms valt er ook een af. Check daarom steeds de actuele lijst met accreditaties.
Als je een bepaalde accreditatie nodig hebt of als je vragen hebt over erkenning dan neem voor aanvang van de opleiding contact met ons op. Meer informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over deze opleiding

Vervolgopleiding mindfulness trainer
Trainers vervolgopleiding Mindfulness (MBCT vervolg)

De Mindfulness vervolgopleiding is geaccrediteerd door Registerplein.

Accreditatiepunten Registerplein: 52 punten

Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering cliëntondersteuners, GGZ-Agogen, GHO, Kinderwerkers / Jongerenwerkers, Maatschappelijk werk, Psychodiagnostisch Werkenden, Sociaal Agogen, Sociaal Werker, vertrouwenspersonen in de jeugdhulp.

Mindfulness opleiding 'Lange traject'
Mindfulness opleiding 'Lange traject'

Naast de basisopleiding, is er het 'Lange Traject'; een uitgebreid certificeringstraject, waarbij deelnemers naast de basisopleiding nog een vervolgtraject volgen. Het 'Lange Traject' (150 uur) is erkend door de beroepsvereniging VMBN en geeft toegang tot vergoeding door een aantal zorgverzekeraars onder bepaalde voorwaarden.

De uitgebreide opleiding mindfulness 'Lange Traject' is oorspronkelijk opgezet ter verdieping. Deze opleiding is uitgegroeid tot een uitgebreid vervolgtraject dat afgestemd is op de vereisten voor een categorie 1 trainer van de VMBN. Het betreft een totaalpakket van meer dan 30 dagen opleiding. De opleiding is modulair opgebouwd. Je kunt zelf het tempo bepalen en ook de volgorde (na de basisopleiding). De 4 keuzethemadagen geven de mogelijkheid om zelf een verdieping te kiezen. 

Speciale mindfulness opleidingen
Trainersopleiding Mindfulness en Communicatie - MBCC

MBCC opleiding (Mindfulness Based Compassionate Communication)

De Communicatie opleiding is geaccrediteerd door registerplein.

Accreditatiepunten Registerplein: 40 punten

Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering cliëntondersteuners, sociaal juridisch dienstverleners, GGZ-Agogen, GHO, Kinderwerkers / Jongerenwerkers, Klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg, Maatschappelijk werk, Mantelzorgmakelaars, Psychodiagnostisch Werkenden, Sociaal Agogen, vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Trainersopleiding Mindfulness en Compassie- MBST

MBST (Mindfulness Based Self-compassion Training)

De opleiding tot compassietrainer - MBST (Mindfulness Based Self-compassion Training) is geaccrediteerd door Registerplein.

Accreditatiepunten Registerplein: 62 punten

Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering cliëntondersteuners, GGZ-Agogen, GHO, Kinderwerkers / Jongerenwerkers, Klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg, Maatschappelijk werk, Mantelzorgmakelaars, Psychodiagnostisch Werkenden, Sociaal Agogen, Sociaal Werker, vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Trainersopleiding Mindfulness voor Jongeren

De trainersopleiding Mindfulness voor Jongeren

De trainersopleiding Mindfulness voor Jongeren is geaccrediteerd door Registerplein.

Accreditatiepunten Registerplein: 30 punten

Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering cliëntondersteuners, GGZ-Agogen, GHO, Kinderwerkers / Jongerenwerkers, Maatschappelijk werk, Psychodiagnostisch Werkenden, Sociaal Agogen, Sociaal Werker, vertrouwenspersonen in de jeugdhulp.

Erkenning door het UWV

SeeTrue is een door de UWV erkende opleider. Vanuit het UWV worden ACT en Mindfulness opleidingen ingekocht om klanten van het UWV bij hun werk of opleiding te ondersteunen (Re-integratie, ziekte of handicap).

Neem contact op met je arbeidsdeskundige en bespreek de mogelijkheden.

Wat is de VMBN?

De Mindfulness basisopleidingen zijn door beide beroepsverenigingen, het VMBN en VVM, erkend.

De Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland (VMBN) is een beroepsvereniging voor trainers die zijn opgeleid in het geven van Mindfulness-based Programs (MbP’s). De meest bekende van deze geprotocolleerde programma’s zijn de achtweekse trainingen Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT).

Lidmaatschap van de vereniging vereist een opleiding tot mindfulnesstrainer. Dit móet een door de VMBN geaccrediteerde mindfulnessopleiding zijn. Onze basisopleiding tot mindfulness trainer is een geaccrediteerde mindfulness opleiding.
Kies je ervoor om de vervolgopleiding te doen en voldoe je aan alle eisen van het Lange Traject, dan kom je in aanmerking voor de registratie tot categorie 1-trainer.

Met deze beroepseis wil de VMBN garant staan voor de bescherming van het vak van mindfulnesstrainer en de professionele uitvoering ervan.

VMBN mindfulnesstrainers:

 • zijn geschoold aan een door de VMBN geaccrediteerde opleiding voor Mindfulness-based Programs
 • hebben kennis van theorie en praktijk van het mindfulness-trainerschap
 • werken vanuit de basis van hun eigen beoefening
 • volgen na- en bijscholingen om zich professioneel te blijven ontwikkelen

Wat doet de VMBN voor jou als lid? Voordelen om lid te worden

 • De VMBN biedt je mogelijkheden tot netwerken met collega’s, bijvoorbeeld tijdens de ledendagen, in thema-gerichte bijeenkomsten en in besloten groepen op de social media.
 • De VMBN organiseert webinars en ledendagen met interessante workshops en lezingen.
 • De VMBN behartigt je belangen. Bijvoorbeeld door het op de kaart zetten van mindfulness in de maatschappij (in het veld van onderwijs, gezondheidszorg e.a.) en door bij zorgverzekeraars te lobbyen voor vergoeding aan deelnemers van je trainingen.
 • In het ledendeel van de website vind je o.a. ondernemersinformatie, zoals bijvoorbeeld over de AVG en andere relevante regelgeving, vergoedingen door zorgverzekeraars en een voorbeeld van Algemene voorwaarden. Voor alle leden die zzp’er zijn, is er de mogelijkheid gebruik te maken van het collectieve lidmaatschap van ZZP Nederland, waar je terecht kunt voor services (o.a. verzekeringen) en informatie over ondernemerschap en belangenbehartiging in Den Haag.
 • Verder krijg je een eigen profielpagina in het online trainersbestand van de VMBN. Dit maakt jouw praktijk en je eigen trainingsaanbod beter vindbaar. Organiseer je een bijzondere mindfulnessactiviteit? Die mag in de openbare agenda. Of heb je aanbod dat kan bijdragen aan verdieping en verbreding van het beroep van mindfulnesstrainer? Daarvoor heeft de VMBN voor leden toegankelijke nascholingsagenda.

Wat is de VVM?

De Mindfulness basisopleidingen zijn door beide beroepsverenigingen, het VMBN en VVM, erkend.

Certificering staat open voor hen die een opleiding gedaan hebben die voldoet aan de eisen van de VVM. De bekendste opleidingen zijn Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapy (MBCT) maar inmiddels zijn er ook andere mindfulness based programma’s (MBP’s) ontwikkeld voor specifieke doelgroepen of omstandigheden. Professionals kunnen zich ook voor deze MBP’s laten certificeren, mits hun opleiding door de VVM is erkend.

Voor de gecertificeerde en MCT/MBSR-leden geven een aantal zorgverzekeraars vergoeding aan de deelnemers van de training.

10 (plus 1) redenen om lid te zijn van de VVM

 • Je vindt het fijn jouw passie voor mindfulness te delen met anderen.
 • Graag wil je deel uitmaken van een netwerk van beoefenaren, trainers en onderzoekers.
 • Samen met anderen kun je bijdragen aan de ontwikkeling van mindfulness.
 • Je legt nieuwe contacten die voor jou interessant en nuttig zijn.
 • Je blijft op de hoogte van nieuwe methoden, onderzoeken en publicaties.
 • In ontmoetingen, voordrachten en workshops verdiep je mindfulness in jezelf.
 • Als professional word je erkend, ondersteund en gefaciliteerd.
 • De vereniging vergroot jouw netwerk naar de samenleving.
 • Kennis en ervaringen van andere leden maakt de vereniging voor jou toegankelijk.
 • Lid zijn betekent dat je jouw bijdrage aan een meer mindfulle wereld vergroot.
 • Voor de gecertificeerde en MCT/MBSR-leden geven een aantal zorgverzekeraars vergoeding aan de deelnemers van de training.

Disclaimer accreditatie van de opleidingen

Eisen en normen van de diverse beroepsverenigingen en accrediterende instanties worden echter regelmatig bijgesteld. Wij hebben hier niet altijd grip op en soms is de accreditatie nog niet binnen terwijl de opleiding wel al gepland is. Heb je een bepaalde accreditatie voor je werk of beroep nodig dan kun je het beste vooraf informeren hoe de stand van zaken is met betrekking tot die specifieke accreditatie.

Certificering en accreditatie mindfulness opleiding van SeeTrue Maastricht

Live online - Blended - op locatie!

Kleine groepen

€ 1150 tot € 1350

Geaccrediteerd

sinds 2008 meer dan 2000 tevreden deelnemers