Skip to main content
  • Intake, contra-indicaties en psychopathologie voor mindfulness trainers. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness


    Intake, contra-indicaties en psychopathologie

Een introductie in psychopathologie (voor mindfulness trainers)
Intake, contra-indicaties en Psychopathologie

Specificaties
Data
nieuwe data worden gepland
Locatie
Online
Tijd
9.30 - 17.00 uur
Opleider
Rob Vincken
Kosten
170 euro
Lange Traject
Deze opleidingsdag telt mee als themadag binnen het Lange Traject en vervangt gelijktijdig de schriftelijke modules angst en psychopathologie. Als je een opleiding psychologie op HBO of WO niveau hebt gevolgd kun je vrijstelling aanvragen voor de themadag psychopathologie.
Vereiste vooropleiding
Basisopleiding Mindfulness bij een van de reguliere opleiders
Studiebelasting
Opleidingsbijeenkomsten 7 uren

Een introductie op Psychopathologie voor mindfulness trainers

Deze opleidingsdag richt zich op het omgaan met psychopathologie binnen een mindfulness training voor wie nog geen achtergrond heeft binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Het is belangrijk om psychopathologie te herkennen om te bepalen of iemand geschikt is voor de training. In deze themadag zullen we stilstaan bij aanwijzingen die kunnen helpen bij het maken van verantwoorde keuzes met betrekking tot psychopathologie.
Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de manieren waarop we geconfronteerd kunnen worden met psychopathologie binnen de mindfulness- en/of ACT-training.
We bespreken (kort) de voordelen en de beperkingen van de DSM-V als diagnostische tool voor psychopathologie.
Er is aandacht voor de stand van zaken rond onderzoek naar mindfulness en de verschillende vormen van psychopathologie en we gaan speciaal in op de onderwerpen angst, somberheid, boosheid en de bijzondere persoonlijkheden.

De VMBN erkent deze opleiding alsof deze live wordt aangeboden. Deze online opleiding telt dus mee in je LT-opleiding tot cat 1 trainer. Dit is schriftelijk door de VMBN bevestigd.

Opleider: Rob Vincken

Rob Vincken heeft als sociaal therapeut 10 jaar bij de RIAGG Maastricht gewerkt. In 2007 heeft hij samen met Jos Baggen SeeTrue opgericht.

Rob heeft zijn mindfulness opleidingen gevolgd bij Mark Williams, John Teasdale, Jon Kabat-Zinn, Saki Santorellli, Pamela Erdman, Rebecca Crane, David Dewulf, Megan Cowan, Kate Munding en Ger Schurink.

Daarnaast is Rob Aikidoleraar.

Rob heeft zich toegelegd op mindfulness voor bedrijven en mindfulness binnen de GGZ.

 

Rob Vincken heeft als sociaal therapeut 10 jaar bij de RIAGG Maastricht gewerkt. In 2007 heeft hij samen met Jos Baggen SeeTrue opgericht.

Deze opleidingsdag wordt online aangeboden

Het online aanbieden van verschillende opleidingsdagen via een Zoom videoconferentie de afgelopen tijd heeft al geleid tot positieve ervaringen en tevreden deelnemers. Binnen het ZOOM-platform is het mogelijk om in groepjes te werken, powerpoints te presenteren en plenair te discussiëren. Zo kunnen we deze opleidingsdag, ondanks het online-karakter, toch een mooie interactieve leerervaring laten worden. Met ZOOM zijn onze ervaringen heel goed, ook voor mensen die dit medium niet gewend zijn.