Skip to main content
  • Psychologie voor trainers - Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

    Psychologie voor trainers

Themadag Psychologie voor Mindfulness en ACT trainers 

Verplichte themadag binnen het Lange Traject

Specificaties
Data
Nieuwe data worden gepland
Locatie
Online
Tijd
9.30 - 17.00 uur
Opleiders
Anneloes Geerling en Stephanie Ponsioen
Kosten
190 euro
Lange Traject
Het is een verplichte themadag binnen het Lange Traject. Als je een opleiding psychologie op HBO of WO niveau hebt gevolgd kun je vrijstelling aanvragen voor de themadag psychologie.
Vereiste vooropleiding
Mindfulness- of ACT-basisopleiding
Studiebelasting
7 uren
literatuurstudie
2 uren

Beschrijving van de opleidingsdag

Tijdens de opleidingsdag word je kort meegenomen door de ontwikkeling van de psychologie van de afgelopen 100 jaar.

Door verschillende oefeningen maak je kennis met de grootste stromingen binnen de psychologie die de samenhang tussen gedachten, gevoelens en gedrag verklaren.

Tevens zullen er een aantal psychologische mechanismen worden behandeld om, vanuit die samenhang, gedrag daadwerkelijk te veranderen. Onderwerpen als motivatie en stress zullen hierbij de revue passeren. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de positieve psychologie, inclusief de plek die mindfulness en ACT daarbij innemen.

Gedurende de dag zullen het zelf ervaren en integratie van deze kennis, ter ondersteuning van jouw trainerschap, centraal staan.

De opleiders

  Anneloes Geerling en Stephanie Ponsioen

Stephanie Ponsioen

  Anneloes Geerling en Stephanie Ponsioen

Anneloes Geerling

Reactie op de online opleiding Psychologie voor trainers 22 april 2021

SeeTrue werkt, dat merk ik iedere keer, alleen met eersteklas docenten en trainers. Dat maakt dat ik steeds terugkom.

Over SeeTrue

SeeTrue heeft een heel scala aan opleidingen op het gebied van Mindfulness, Acceptatie, Compassie en Positieve Psychologie voor therapeuten, coaches en trainers binnen en buiten de gezondheidszorg. Ben je dus op zoek naar een geaccrediteerde mindfulness opleiding om mindfulness trainer te worden? SeeTrue biedt al sinds 2008 geaccrediteerde opleidingen aan om mindfulness te gebruiken in coaching, therapie, training, onderwijs of bedrijfsleven.

De basisopleiding tot mindfulness trainer leidt op om mindfulness trainingen te geven in de MBCT / MBSR traditie (mindfulness based cognitive therapy en mindfulness based stress reduction). Wil je je als professional na de basisopleiding tot mindfulness trainer verder verdiepen, volg dan ook de vervolgopleiding. Ook biedt SeeTrue themadagen en speciale opleidingen aan. Doe je de basisopleiding en de vervolgopleidingen, dan ben je eigenlijk al aardig op weg in het zogenaamde 'Lange Traject'. Het 'Lange Traject' is erkend door de VMBN. De VMBN is de beroepsvereniging voor specialisten op het gebied van Mindfulness-based Programs. Je bent dan optimaal opgeleid tot mindfulnesstrainer en gecertificeerd om mindfulness trainingen te geven aan cliënten met stress gerelateerde klachten. De erkenning van de VMBN categorie 1 leidt tot vergoeding van onder meer de VGZ (onder bepaalde voorwaarden).