• mindfulness and resistance,Mindfulness opleidingen voor professionals,. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

    mindfulness and resistance

Workshop over mindfulness and resistance voor mindfulnesstrainers

Data workshop

Nieuwe data volgen
Kosten: 190 euro

Workshop "weerstand & mindfulness"

We ontmoeten weerstand op verschillende manieren. Hij is vaak aanwezig. Duidelijk op de voorgrond of tamelijk onzichtbaar. Weerstand haalt ons uit de verbinding met het huidige moment. En stopt de natuurlijke flow.
Deze mindfulness workshop maakt je bewust van hoe weerstand juist een ingang kan zijn tot vertrouwen in het nu, voor jou als mindfulnesstrainer (en daarbuiten). Door middel van onderzoek en oefeningen gaan we dit onderwerp bekijken.

Waar zit weerstand?

In de workshop gaan we onderzoeken wat weerstand is binnen mindfulness. Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt.

Jon Kabat-Zinn onderscheidt 3 elementen in mindfulness:

1. Gerichte aandacht (bewust)
2. In het huidige moment
3. Zonder te oordelen (open, vriendelijk).

Mindfulness is 'het ons herinneren wat in het nu gebeurt'.

Mindfulness is de Engelse vertaling van een begrip dat in het Pali - een oude Aziatische taal waarin de oorspronkelijke geschriften van het boeddhisme zijn opgesteld - sati wordt genoemd.

Sati betekent het observeren of in figuurlijke zin, oog in oog staan met wat zich in het nu in of aan ons voordoet. Het impliceert tegenwoordigheid van geest.
Sati heeft als functie het niet vergeten wat nu plaatsvindt; de Amerikaanse psychiater/ meditatiebegeleider Mark Epstein beschrijft het dan ook als ‘het ons herinneren wat in het nu gebeurt’.

Workshop over weerstand: mindfulness and resistance voor mindfulnesstrainers

The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge

Stephen Hawking
Doe mee met de gratis online retraite van Seetrue!

Tip

Doe mee met de gratis online retraite van Seetrue!

#Van thuis uit verbinden met liefdevolle aandacht

Meer van SeeTrue!

ACT opleiding

De basisopleiding tot ACT trainer richt zich op het ontwikkelen van jouw vaardigheden tot de unieke ACT facilitator die je in je hebt. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe, veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. ACT is een bewezen effectieve vorm van therapie, die gebruikt kan worden bij onder andere burn-out, angst, en depressieve klachten. ACT is echter geschikt voor veel meer dan dat. In een ACT-traject kijk je namelijk hoe je je leven zinvol kunt invullen ondanks de onvermijdelijke moeilijke dingen in het leven. Zodat je een waardevol leven kunt leiden.

Now Children

Now Children is een nieuw samenwerkingsverband tussen SeeTrue en Kate Munding om kinderen en mindfulness samen te brengen!

Opleiding tot mindfulness trainer bij SeeTrue betekent...

Kort en lang traject

Kleine groepen

> 2000 tevreden deelnemers

€ 1150 tot € 1350

Geaccrediteerd

UWV erkend leerbedrijf

Expert in Mindfulness

Sinds 2008 meer dan 2000 trainers opgeleid

Geaccrediteerd en gecertificeerd

Wij zijn SeeTrue

SeeTrue, samen mindfulness
Word ook gecertificeerd mindfulness trainer met SeeTrue Mindfulness opleidingen