• Online Opleiding MBCT for life Mindfulness opleidingen voor professionals,. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

Online Opleiding Mindfulness for life
(MBCT-L)

19 oktober, 2, 16 en 30 november 2023 

Mindfulness for Life (MBCT-L), de nieuwste Oxford-upgrade

De Mindfulness for life trainersopleiding is een specialisatie op de klassieke MBCT mindfulness opleiding voor depressie. De opleiding is bedoeld voor mindfulness trainers en professionals die opgeleid zijn in het klassieke MBCT programma. Het gevolgd hebben van een basisopleiding Mindfulness is daarom een voorwaarde voor deelname. 

 • Het Oxford Mindfulness Centre (OMC) ontwikkelde het Mindfulness for life (MBCT-L) programma om beter aan te kunnen sluiten bij de brede bevolking, eerder dan enkel voor mensen met specifieke psychische klachten. 
 • Het Mindfulness for life programma is dus een meer universeel programma waar zowel mensen met klachten alsook mensen zonder klachten gebruik kunnen maken van de transformerende kracht van cognitieve gedragstherapie en mindfulness beoefening.
 • Naast een focus op het omgaan met moeilijke ervaringen is er in het Mindfulness for life curriculum ook meer ruimte voor het waarderen van positieve ervaringen, met thema’s en oefeningen uit de positieve psychologie en welzijnsonderzoek. 
Specificaties
Introductiebijeenkomst
Op 2 oktober heeft er een introductie voor deze opleiding plaatsgevonden. Je kunt je echter nog aanmelden voor de opleiding. Je ontvangt dan een link om deze introductie te bekijken.
Online opleidingsbijeenkomsten
19 oktober, 2, 16 en 30 november 2023 van 9.00 - 13.00 uur
Q&A bijeenkomst
14 december van 9.00 - 11.00 uur
Oefengroepsessies
26 oktober, 9 en 23 november, 7 december 2023 van 9.00 - 11.30 uur
Locatie
Online via Zoom
Opleiders
Liz Lord en Franca Warmenhoven
Kosten
950 euro
Lange Traject
Telt mee voor 3 keuze-themadagen in het Lange Traject
Taal
Deze training wordt in het Engels gegeven, de oefengroepsessies kunnen in het Nederlands
Accreditatie
Registerplein, 32 punten
Studiebelasting
24 contacturen + 8 uren voorbereiding
Lesmateriaal
Werkboek MBCT-L training, MBCT-L Trainershandleiding
Opleider Liz Lord Online Opleiding MBCT for life (MBCT-L)

Opleider Liz Lord

Liz Lord  heeft een Master of Science (MSc) in Mindfulness-based approaches van Bangor University (UK).

Ze werkt als Mindfulness leraar, trainer en supervisor voor de Oxford Mindfulness Foundation van de Universiteit van Oxford.

Online Opleiding MBCT for life (MBCT-L) Franca Warmenhoven

Opleider Franca Warmenhoven

Franca Warmenhoven is opgeleid tot huisarts en werkzaam als opleider en trainer bij SeeTrue.

Zij is betrokken bij de ontwikkeling van verschillende nieuwe (opleidings)programma's binnen SeeTrue. Naast haar werkzaamheden voor SeeTrue is Franca arts/docent/onderzoeker bij de Universiteit Maastricht.

Leerdoelen van de opleiding Mindfulness for life (MBCT-L) 

Er zijn drie grote thema’s en leerdoelen voor deze opleiding: 

 1. Leren wat het Mindfulness for life programma inhoudt en hoe het verschilt ten opzichte van het klassieke MBCT programma
 2. Een grondig overzicht en kennis verwerven van de 8 sessies van de MBCT-L training
 3. Het in de vingers krijgen van materie via:
 • Het zelf ervaren van de (nieuwe) oefeningen
 • Het zelf oefenen met de belangrijkste teachings, meditaties en bevragingen van de sessies.

Structuur van de opleiding Mindfulness for life (MBCT-L) 

Deze opleiding bestaat uit 5 opleidingsbijeenkomsten en 4 oefengroepen.

Opleidingsbijeenkomsten 

 • De eerste 4 opleidingsbijeenkomsten zijn opgebouwd rond de 8 wekelijkse sessies van de Mindfulness for life (MBCT-L) training met elk sessies gericht specifiek thema’s van 2 sessies.
 • Er wordt gewerkt met theoretische kaders oefenen in grote of kleine groep en reflectiemomenten. Er is aandacht voor de verschillen tussen het Mindfulness for life programma en het klassieke MBCT programma voor depressie. Er is aandacht voor methodiek, teachings, meditaties en bevraging van de deelnemers als trainer. 
 • De laatste opleidingsbijeenkomst maakt ruimte voor Q&A en verdieping van specifieke thema’s en discussies rond de inhoud van de materie.

Oefengroepen

 • Elke sessie wordt opgevolgd door een oefengroep sessie waarin de deelnemers onder begeleiding van een begeleider van SeeTrue verder oefenen met het thema van de betreffende sessies.
 • Oefenen heeft betrekking op het geven van teachings, het begeleiden van meditaties en het proces van bevraging van de deelnemers. 

Materialen

 • Je ontvangt als deelnemers een trainershandleiding en een Mindfulness for life werkboek voor je deelnemers. 

“For those who are at high risk of experiencing mental health problems, to the majority in the middle who are functioning well and enjoying good well-being, through to those who are flourishing. After all, mindfulness is a natural capacity we all have and the possibility of developing mindfulness is available to everyone”.

Prof. Willem Kuijken, Oxford Center For MIndfulness, Oxford University.

MBCT for Life is transformerend - De MBCT-L is een meer universeel programma waar zowel mensen met klachten alsook mensen zonder klachten gebruik kunnen maken van de transformerende kracht van cognitieve gedragstherapie en mindfulness beoefening.

Mindfulness for Life is transformerend

Mindfulness for life (MBCT-L) is een meer universeel programma waar zowel mensen met klachten alsook mensen zonder klachten gebruik kunnen maken van de transformerende kracht van cognitieve gedragstherapie en mindfulness beoefening.

Dit programma waarin cognitieve wetenschap en mindfulness samenkomen kan helpen rust te vinden in onze hectische wereld, het kan helpen je veerkracht te versterken en het kan helpen om je potentieel te realiseren en om op te bloeien.

De onderliggende mechanismen die ons tegenhouden om ons potentieel te realiseren zijn dezelfde mechanismen die een rol spelen bij het ontstaan van psychische klachten. MIndfuflnes for life helpt mensen om een radicale verschuiving te maken in hun verhouding met gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Eigenlijk een verschuiving van onze ervaring van het leven. Door ruimte te maken voor je gedachten, emoties en fysieke gevoelens, verwerken we de lastige aspecten van het leven. Door stil te staan en ons te openen gaan we ook beter zien wat er aan de hand is en wat bij ons past.

You can't stop the waves, but you can learn to surf

Swami Satchitananda

MBCT for life - An adaption of the MBCT training

Mindfulness for Life (MBCT-L) is a recent adaptation of Mindfulness-Based Cognitive Therapy for Depression (MBCT-D; Teasdale, Segal, & Williams, 2013) applicable to the general population.

It offers:

 • mindfulness practices and cognitive-behavioural techniques in ways that are intended to be accessible to all. It guides participants in how to apply this learning in everyday life both to manage what is painful and difficult and to cultivate qualities such as compassion and equanimity.

 • a different way of living that supports people to work with challenges, including recurring patterns of thought and behaviour that create suffering, but also to savour life and to flourish.

MBCT-L follows the model of MBCT-D, with 2-hour weekly sessions, about 40 minutes of home practice per day, and a full day of mindfulness practice between session 6 and 7. It is an in-depth programme intended to cultivate lasting and sustainable change.

Reacties deelnemers

Online: Mindfulness for Life 30 januari en 6 februari 2021

Een hele leerzame training met direct in de praktijk toepasbare oefeningen. De trainer Ruth Baer is een zeer vakbekwame en sympathieke dame. Ik heb veel van deze training geleerd en raad hem zeker aan!
- Lenny

Fijn om nieuwe vaardigheden en kaders bij te leren en bestaande te oefenen en te verdiepen.
The Vicious en Virtuous Flower zijn heel verhelderend en mooie meerwaarde aan het MBCT curriculum.
- Inge

Live online - Blended - op locatie!

Kleine groepen

€ 1150 tot € 1350

Geaccrediteerd

sinds 2008 meer dan 2000 tevreden deelnemers