• Mindful Awareness in Body-oriented Therapy (MABT)

Mindful Awareness in Body-oriented Therapy (MABT)

Een unieke 7 daagse training 

De MABT training is in het Engels

Nieuwe data worden gepland.

MABT combineert manuele therapie, mindfulness en psycho-educatieve benaderingen
om interoceptief bewustzijn en gerelateerde zelfzorgvaardigheden aan te leren

Interoceptief bewustzijn is het vermogen om toegang te krijgen tot sensorische informatie van binnenuit het eigen lichaam en deze te verwerken.

Interoceptief bewustzijn

Interoceptief bewustzijn en vaardigheden in zelfzorg kunnen met name nuttig zijn voor personen die leven met chronische lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen, of die herstellen van trauma of pijn en geen verbinding hebben met hun eigen lichaam.

Het protocol van de MABT training is ontwikkeld door Dr. Cynthia Price en wetenschappelijk onderbouwd.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De Professional Training Level 1 biedt een verdieping voor therapeuten/beoefenaars die hun praktijk willen uitbreiden met een focus op interoceptief bewustzijn en op mindfulness gebaseerde praktijken.

Hoewel ontworpen voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg en lichaamswerk therapeuten die ervaring hebben met het werken met psychische problemen, is deze opleiding ook geschikt voor zorgverleners in andere disciplines of op mindfulness gebaseerde trainers of coaches die individueel met cliënten werken.

MABT voor therapeuten

Interoceptief bewustzijn en zelfzorgvaardigheden kunnen met name nuttig zijn voor personen die leven met chronische lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen, of die herstellen van een trauma of chemische afhankelijkheid.

De toepassing van MABT biedt alternatieve copingstrategieën voor de lichamelijke ontkoppeling en experiëntiële vermijding die nogal wijdverbreid en verontrustend kan zijn. voor mensen met deze gezondheidsproblemen.

MABT voor trainers and coaches

MABT bevordert ook het welzijn van gezonde individuen, belangrijk voor preventieve gezondheidszorg. Door vaardigheidstraining en oefening helpt MABT bij het integreren van zintuiglijke en cognitieve processen, waardoor belichaming wordt vergemakkelijkt door het cultiveren van innerlijke verbinding en een uitgebreid zelfgevoel.

MABT-beoefening vergemakkelijkt zelfbewustzijn en emotieregulatie en kan dus nuttig zijn voor het omgaan met stressvolle levensgebeurtenissen, symptoombeheer en gezondheidsbevordering.

Interview with Cynthia Price

In the videos below, Cynthia explains how the MABT came about, what you can expect from the method and its scientific basis.

Mindful Awareness in Body-oriented Therapy (MABT) - How it started

Mindfulness on the massage table! Delivered individually, MABT is particularly useful for individuals who are disconnected from their bodies due to stress, pain, & trauma. This in depth course focuses on embodiment training with an emphasis on developing capacity to attend to inner body experience and integrating interoceptive awareness into daily life for self-care

Mindful Awareness in Body-oriented Therapy (MABT) - The treatment

Interoceptive awareness and self-care skills can be particularly helpful for individuals living with chronic physical or mental health conditions, or in recovery from trauma or chemical dependency, as they provide alternative coping strategies to the bodily disconnection and experiential avoidance that can be quite prevalent and distressing for individuals with these health challenges.

Mindful Awareness in Body-oriented Therapy (MABT) - Research

This training will give practitioners the information and practice needed to teach their clients how to develop interoceptive awareness and related self-care tools that can be integrated into their daily life to promote emotion regulation.

MABT is now an empirically-validated protocol for interoceptive awareness training to promote health.

Specificaties opleiding Mindful Awareness in Body-oriënted Therapy (MABT)

Taal opleiding
Engels
Opleidingskosten
1950 euro
Opleider
Cynthia Price
Contacturen
45 uren
Lange Traject
De opleiding telt mee voor 2 keuzethemadagen in het Lange Traject
Acccreditatie
45 accreditatie punten Registerplein

Een unieke 7-daagse opleiding die plaatsvindt in Maastricht, Duitsepoort 13a (The Nederlands)

Duitsepoort 13 A, 6221 VA Maastricht

Station Maastricht is lopend op 10 minuten afstand.

Je kunt in de buurt parkeren, op de Heerderweg (aan de andere kant van het spoor).

Opleider Cynthia Price

Mindful Awareness in Body-oriented Therapy (MABT)

Cynthia Price is a Research Professor aan de University of Washington and director of the Center for Mindful Body Awareness  

Cynthia zet zich in om de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde bevolkingsgroepen te vergroten en werkt samen met lokale en internationale programma's om aanvullende en integratieve gezondheidszorg te bieden en te verbeteren door middel van haar onderzoek, onderwijs en service.

Meer info over de opleider vindt je hier: Center for Mindful Body Awareness en University of Washington

Begeleider Dana Colgan

Dana (Dharmakaya) Colgan, PhD is een klinisch psycholoog en een oude student van mindfulness. Dharmakaya, assistent-professor bij de afdeling Neurologie aan de Oregon School of Health Sciences.

Zij zal assisteren bij de cursus.

Inhoud van de MABT opleiding

MABT is uniek binnen op mindfulness gebaseerde programma’s vanwege het gebruik van aanraking voor het aanleren en de ontwikkeling van het interoceptief bewustzijn.

Deze opleiding biedt de deelnemers:

  • Het theoretisch kader van de MABT methodiek
  • Veel ruimte voor praktische beoefening van de methodiek die nodig is om cliënten te leren hoe ze interoceptief bewustzijn voor zelfzorg kunnen ontwikkelen en dit in hun dagelijks leven te integreren om emotieregulatie te bevorderen.
  • De opleiding is Engelstalig en het uitwisselen in de kleine groep is in het Nederlands.

  • Het protocol bestaat uit drie verschillende fases.

Fase 1: identificeren van lichamelijke bewustwordingen

Fase 2: leren en ontwikkelen van strategieën voor interoceptief bewustzijn

Fase 3: het verder ontwikkelen van het vermogen om interoceptief bewustzijn te integreren in en bevorderen van emotieregulatie.

De interventie zelf omvat individuele sessies van 90 minuten gedurende ongeveer 8-10 weken

Leerdoelen

  • De professional kan de kernelementen van de MABT training toepassen binnen zijn/haar professionele werkomgeving.
  • De professional beschikt over zowel de theoretisch als ervaringsgerichte kennis van de verschillende componenten van MABT en de rol hierin van interoceptieve bewustzijn voor zelfzorg en emotieregulatie.
  • De professional heeft kennis van de relatie tussen interoceptief bewustzijn en mindfulness.
  • De professional is zich bewust van het belang van voortdurende mindfulness beoefening en mindful bewustzijn binnen het therapeutisch kader waarin hij/zij werkt en draagt dit ook uit.
  • De professional herkent en reageert op passende wijze op klinische aspecten/problemen die kunnen voorkomen binnen een MABT training.
  • De professional beschikt over de klinische ‘skills’ die nodig zijn om de MABT training te geven door de interactie, feedback en assessment van instructeurs.

Live online - Blended - op locatie!

Kleine groepen

€ 1150 tot € 1350

Geaccrediteerd

sinds 2008 meer dan 2000 tevreden deelnemers