Skip to main content
  • Boeddhistische psychologie voor mindfulness- en ACT-trainers Mindfulness opleidingen voor professionals,. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

    Boeddhistische psychologie

Boeddhistische psychologie voor mindfulness- en ACT-trainers

Specificaties
Datum
Nieuwe datum volgt
Locatie
Online
Tijd
9.30 - 16.30 uur
Opleider
Miles Kessler
Kosten
190 euro
Lange Traject
Telt voor 1 keuze-themadag mee in de Lange Traject Opleiding
Tip
Het is ook mogelijk om in plaats van de schriftelijke module Boeddhistische psychologie deze themadag te volgen. Deze themadag geeft vrijstelling voor de module en telt tevens mee als keuze-themadag binnen het Lange Traject.
Bijzonderheden
Deze themadag is Engelstalig

Boeddhistische psychologie

De huidige westerse psychologie is een experimentele wetenschap die als object van studie het menselijk gedrag heeft.

Vanaf begin 1900 heeft de westerse psychologie een radicale verschuiving gemaakt van het onderzoeken van menselijk bewustzijn via introspectie (i.e. het schouwen in de eigen geest) naar het bestuderen van objectief waarneembaar menselijk gedrag.

De boeddhistische psychologie daarentegen heeft zich van oudsher gericht op de studie van menselijk bewustzijn en heeft de kunst van het naar binnen kijken vervolmaakt.

De praktijk van inzichtsmeditatie of ‘vipassana’ is een specifieke methode ontworpen om op een objectieve wijze de werking van de eigen geest te kunnen schouwen. Het is een methode die de eigen geest als object heeft en dus een vorm van introspectie is.

Themadag boeddhistische psychologie - Opleider Miles Kessler

Deze themadag zal begeleid worden (in het engels) door Miles Kessler.

Miles heeft in Birma en in Nepal intensief Vipassana meditatie beoefend bij U Pandita en Vivekenan.

Miles neemt ons in deze video mee in de boeddhistische psycholgie en wat de verschillen zijn met de Westerse psychologie.

Miles geeft weer wat het bestuderen van boeddhistische psychologyie ons kan bieden en wat je kunt verwachten van de eendaagse themadag boeddhistische psychologie.

Tijdens deze themadag komen onderwerpen aan bod die relevant zijn voor ACT- en mindfulness-trainers.