Skip to main content
 • Mindfulness opleidingen voor professionals,. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

  Certificering en accreditatie

Certificering en accreditatie mindfulness opleidingen

Mindfulness basisopleiding tot mindfulness trainer
Trainers basisopleiding Mindfulness - MBCT basis

Erkenning en accreditatie van de basisopleiding mindfulness trainer.

 • De Mindfulness basisopleidingen zijn door beide beroepsverenigingen, het VMBN en VVM, erkend. Dat betekent dat je lid kunt worden van deze beroepsverenigingen. En dat heeft voordelen.
 • Onze Mindfulness basisopleidingen zijn ook geaccrediteerd en erkend door POH-GGZ, VGCT, NIP ELP Herregistratie, NIP A&O/A&G, Registerplein, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, Verpleegkundig Specialisten Register,  SKB-C en Register Vaktherapie.

Er komen regelmatig accreditaties bij of zijn in aanvraag. Soms valt er ook een af. Check daarom steeds de actuele lijst met accreditaties.
Als je een bepaalde accreditatie nodig hebt of als je vragen hebt over erkenning dan neem voor aanvang van de opleiding contact met ons op. Meer informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over deze opleiding

Mindfulness opleiding 'Lange traject'
Mindfulness opleiding 'Lange traject'

Naast de basisopleiding, is er het 'Lange Traject'; een uitgebreid certificeringstraject, waarbij deelnemers naast de basisopleiding nog een vervolgtraject volgen. Het 'Lange Traject' (150 uur) is erkend door de beroepsvereniging VMBN en geeft toegang tot vergoeding door een aantal zorgverzekeraars onder bepaalde voorwaarden.

De uitgebreide opleiding mindfulness 'Lange Traject' is oorspronkelijk opgezet ter verdieping. Deze opleiding is uitgegroeid tot een uitgebreid vervolgtraject dat afgestemd is op de vereisten voor een categorie 1 trainer van de VMBN. Het betreft een totaalpakket van meer dan 30 dagen opleiding. De opleiding is modulair opgebouwd. Je kunt zelf het tempo bepalen en ook de volgorde (na de basisopleiding). De 4 keuzethemadagen geven de mogelijkheid om zelf een verdieping te kiezen. 

Speciale mindfulness opleidingen
Trainersopleiding Rolling with resistance

De trainersopleiding Rolling with resistance

De trainersopleiding Rolling with resistance is geaccrediteerd door Registerplein.

Accreditatiepunten Registerplein: 23.5 punten

Voor Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering cliëntondersteuners, ervaringsdeskundigen, GGZ-Agogen, GHO, Kinderwerkers / Jongerenwerkers, Maatschappelijk werk, Psychodiagnostisch Werkenden, Sociaal Agogen, Sociaal Werker .

Erkenning door het UWV

SeeTrue is een door de UWV erkende opleider. Vanuit het UWV worden ACT en Mindfulness opleidingen ingekocht om klanten van het UWV bij hun werk of opleiding te ondersteunen (Re-integratie, ziekte of handicap).

Neem contact op met je arbeidsdeskundige en bespreek de mogelijkheden.

Twee beroepsverenigingen: VVM en VMBN en het mindfulness register

Zowel de registratie als specialist bij de VVM als registratie in het Mindfulness Register (opgericht door de VMBN) geven onder bepaalde voorwaarden toegang tot vergoeding door een aantal zorgverzeraars.

Wat is de VVM?

Certificering staat open voor hen die een opleiding gedaan hebben die voldoet aan de eisen van de VVM. De bekendste opleidingen zijn Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapy (MBCT) maar inmiddels zijn er ook andere mindfulness based programma’s (MBP’s) ontwikkeld voor specifieke doelgroepen of omstandigheden. Professionals kunnen zich ook voor deze MBP’s laten certificeren, mits hun opleiding door de VVM is erkend.

Voor als specialist gecertificeerde MBCT/MBSR-leden geven een aantal zorgverzekeraars vergoeding aan de deelnemers van de training.

10 (plus 1) redenen om lid te zijn van de VVM

 • Je vindt het fijn jouw passie voor mindfulness te delen met anderen.
 • Graag wil je deel uitmaken van een netwerk van beoefenaren, trainers en onderzoekers.
 • Samen met anderen kun je bijdragen aan de ontwikkeling van mindfulness.
 • Je legt nieuwe contacten die voor jou interessant en nuttig zijn.
 • Je blijft op de hoogte van nieuwe methoden, onderzoeken en publicaties.
 • In ontmoetingen, voordrachten en workshops verdiep je mindfulness in jezelf.
 • Als professional word je erkend, ondersteund en gefaciliteerd.
 • De vereniging vergroot jouw netwerk naar de samenleving.
 • Kennis en ervaringen van andere leden maakt de vereniging voor jou toegankelijk.
 • Lid zijn betekent dat je jouw bijdrage aan een meer mindfulle wereld vergroot.
 • Deelnemers aan een mindfulness training die door een door de VVM gecertificeerd specialistisch mindfulness professional kunnen onder bepaalde voorwaarden een vergoeding van een aantal zorgverzekeraars krijgen voo aan de deelnemers van de training.

Wat is de VMBN?

‘VMBN’ staat voor Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland (VMBN). De VMBN is met haar circa 1.000 leden de grootste beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers in Europa. 

De VMBN biedt mindfulnesstrainers een platform voor ontmoeten, uitwisselen en netwerken. Samen geven we vorm aan de kwaliteit en ontwikkeling van mindfulness én het trainerschap. Ook bevordert de VMBN de (na-)scholing van trainers en wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness. Hiermee bewaken we actief het professionele trainersniveau van onze leden.

Met z’n allen zetten we ons in voor de integratie van mindfulness in de verschillende domeinen van de maatschappij: gezondheidszorg, educatie, arbeid & organisatie en justitie. Dit alles in dienst van een meer humane, aandachtige en compassievolle maatschappij.

Lees verder over onze doelstellingen en welke kant wij op gaan in onze missie, visie en Koers 

En bekijk ook onze factsheets over mindfulness in de samenleving. 

Disclaimer accreditatie van de opleidingen

Eisen en normen van de diverse beroepsverenigingen en accrediterende instanties worden echter regelmatig bijgesteld. Wij hebben hier niet altijd grip op en soms is de accreditatie nog niet binnen terwijl de opleiding wel al gepland is. Heb je een bepaalde accreditatie voor je werk of beroep nodig dan kun je het beste vooraf informeren hoe de stand van zaken is met betrekking tot die specifieke accreditatie.

Certificering en accreditatie mindfulness opleiding van SeeTrue Maastricht