• Online themadag Trainersvaardigheden

    Trainersvaardigheden

Online themadagen 'Trainersvaardigheden'

Mindfulness basisopleiding: word mindfulness trainer
Specificaties
Data
22 april 2022
Locatie
Online
Tijd
9.30 - 17.00 uur
Opleiders
Fleur Helewaut en Franca Warmenhoven
Kosten
170 euro
Lange Traject
Telt mee voor 1 keuze-themadag in het Lange Traject

Over de opleiding Online themadag 'Trainersvaardigheden'

Deze praktijkgerichte opleiding richt zich op een aantal basisvaardigheden en basishoudingen voor mindfulnesstrainers. Je zult de kans hebben om te oefenen met het geven van meditaties, teachings, … Het gaat daarbij om het zich eigen maken van de vaardigheden, belichamen van mindfulness, je eigen stem vinden, en meer.
Daarnaast gaan we samen verkennen wat er allemaal komt kijken bij mindfulnesstrainer zijn, hoe je kunt omgaan met bepaalde situaties tijdens een training en hoe we elkaar hierbij kunnen inspireren.

Docenten

Fleur Helewaut is arts en werkt samen met drie collega’s in een huisartsenpraktijk. Door haar ervaring als huisarts en als bedrijfsarts, heeft zij een inzicht gekregen welke invloed zowel het privé– als beroepsleven hebben op het geluk en welbevinden van mensen.

Uit persoonlijke en professionele interesse volgde zij de 8 weken training bij I AM en raakte overtuigd van de waarde van mindfulness voor het welbevinden en de gezondheid van mensen. Zij heeft een grote interesse voor mind/body medicine en vult in haar dagelijkse praktijk de klassieke geneeskunde aan met de inzichten uit mindfulness. Als arts vindt zij een humane gezondheidszorg met welbevinden van patiënten en zorgverleners essentieel. Hoe mindfulness en compassie hieraan kunnen bijdragen is één van haar passies. Zij werkt ook met grote interesse mee aan de opleiding van mindfulnesstrainers en aan de opleiding van studenten geneeskunde aan de Universiteit Gent.

Franca Warmenhoven is opgeleid tot huisarts en momenteel werkzaam als opleider en trainer bij SeeTrue. Zij heeft onder andere training gegeven in het Toon Hermans Huis aan mensen die geconfronteerd zijn met kanker. Daarnaast is zij betrokken bij de ontwikkeling van verschillende nieuwe (opleidings)programma's binnen SeeTrue. Naast haar werkzaamheden voor SeeTrue is Franca arts/onderzoeker en projectleider bij de vakgroep Onderwijsontwikkeling en -onderzoek (O&O) van de Universiteit Maastricht. Franca begeleidt een landelijk project om palliatieve zorg-onderwijs beter te integreren in de medische curricula onder andere door de ontwikkeling van flexibel inzetbare onderwijsmaterialen. Franca is lid van de werkgroep "Ouderen en Mindfulness" binnen de Vereniging voor Mindfulness en maakt onderdeel uit van het TANDEM team van de Universiteit Maastricht waar het TANDEM project voor de toepassing van mindfulness bij mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger zijn oorsprong vindt.

Opleiding tot mindfulness trainer bij SeeTrue betekent...

Kort en lang traject

Kleine groepen

> 2000 tevreden deelnemers

€ 1150 tot € 1350

Geaccrediteerd

UWV erkend leerbedrijf

Expert in Mindfulness

Sinds 2008 meer dan 2000 trainers opgeleid

Geaccrediteerd en gecertificeerd

Wij zijn SeeTrue

SeeTrue, samen mindfulness
Word ook gecertificeerd mindfulness trainer met SeeTrue Mindfulness opleidingen