• Mindfulness en eten. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

    Mindfulness en eten

Mindfulness en eten

Specialisatie-opleiding voor Mindfulness trainers

Telt mee voor 2 keuze-themadagen in het Lange Traject

Specificaties
Data
4 en 11 november 2021
Locatie
Online via ZOOM
Tijd
9.30 - 17.00 uur
Opleider
Maartje Stroeken
Kosten
380 euro
Lange Traject
Telt mee voor 2 keuze-themadagen in het Lange Traject
Vereiste vooropleiding
HBO, Mindfulness Basisopleiding (42 uur)
Zelfstudie
Bij deze opleiding wordt studiemateriaal geleverd waarbij de geschatte tijd om het materiaal te bestuderen 5 uur bedraagt

Inhoud opleiding mindfulness en eten

De volgende aspecten komen onder andere aan bod:
•    Achtergrond en visie van deze training
•    Het 8 sessies curriculum
•    De 5 rode draden door het curriculum
•    De paradox van controle
•    De paradox tussen acceptatie en verandering
•    Aandacht voor proces van intrinsieke motivatie en thuis oefenen
•    Speciale oefeningen gericht op mindful eten en acceptatie van jezelf en je lichaam
•    Zelf oefenen van trainersvaardigheden en onderzoek met specifieke thema’s en moeilijkheden.

Oefeningen worden gedemonstreerd en geoefend (in groepjes). Er is ook aandacht voor onderzoek van specifieke thema’s en moeilijkheden die tijdens een Mindfulness en eten training kunnen opkomen.
Hiermee doe je zelf ervaring op hoe je mindfulness en eten kunt inzetten voor jezelf en als trainer. Er is ruimte voor vragen en discussie.

Programma

Mindfulness en eten is een 2-daagse specialisatie-opleiding voor mindfulness trainers.

Sinds 2010 ontwikkelt SeeTrue een speciale mindfulness training voor mensen die bewuster willen leven, eten en bewegen.
De Mindfulness en eten-training is gericht op de omgang met eetgewoonten, voeding, lichaamsbeleving, beweging en acceptatie van jezelf en je lichaam.

Deze training is bedoeld voor mensen die een gezonder eet- en beweegpatroon willen ontwikkelen alsook voor mensen die moeite ervaren in relatie tot eten en hun lichaamsbeleving en/of mensen die lijden aan een medische aandoening of ziekte, waarbij een gezond en evenwichtig eetpatroon gewenst is (bv. bij diabetes, prikkelbare darm, hartkwalen). De training is niet bedoeld voor mensen met een eetstoornis (ook al kunnen oefeningen uit deze training wel – eventueel aangepast – worden ingezet bij deze doelgroep).
De oefeningen, visie en trainersvaardigheden die je leert tijdens deze opleiding, kunnen toegepast worden op zowel individuele als groep gebaseerde trainingen en behandelingen van problematisch eetgedrag.
De Mindfulness en eten-training is onderzocht i.s.m. Maastricht University en is sindsdien verder ontwikkeld tot de huidige versie. Deze bestaat uit 8 sessies. De kernaspecten van de Mindfulness en eten-training zijn aangevuld met specifieke aandacht voor het stimuleren van intrinsieke motivatie en het bevorderen van gedragsverandering door het cultiveren van mindfulness vaardigheden en attitude.

Opleider Maartje Stroeken

Maartje Stroeken verzorgt voor SeeTrue trainingen Mindfulness, Mindfulness en eten en Heartfulness. Ze is opgeleid in de cognitiefilosofie,

Maartje Stroeken heeft een opleidingsachtergrond in de cognitiefilosofie, neuroscience, moderne dansimprovisatie en yin yoga. Als ervaringsprofessional en SeeTrue trainer & opleider brengt ze mensen graag dichterbij in verbinding met zichzelf en hun lichaam. In 2014 startte ze haar praktijk www.maartjestroeken.nl

Enkele reacties op de opleiding

van 12 en 19 maart 2021

Wat een weelde aan informatie en inspiratie. Maartje straalt en draagt mindful eten uit. Topper! Ik popel om deze ervaring en wijsheid, zo goed als ik kan, door te geven aan iedereen die gebukt gaat onder een belabberde relatie met eten en leven in het moment zelve.
- Nicole

De opleiding Mindfulness en eten was voor mij niet alleen een scholing om mee te nemen als trainer, maar heeft me op persoonlijk vlak ook veel gebracht. Een onderwerp dat veel mensen raakt, waardoor ik ernaar uit kijk om het geleerde met anderen te gaan delen!

Opleiding tot mindfulness trainer bij SeeTrue betekent...

Kort en lang traject

Kleine groepen

> 2000 tevreden deelnemers

€ 1150 tot € 1350

Geaccrediteerd

UWV erkend leerbedrijf

Expert in Mindfulness

Sinds 2008 meer dan 2000 trainers opgeleid

Geaccrediteerd en gecertificeerd

Wij zijn SeeTrue

SeeTrue, samen mindfulness
Word ook gecertificeerd mindfulness trainer met SeeTrue Mindfulness opleidingen